Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Νηλέας Νεοχωρίου - Α.Ο. ΑΥΛΙΔΑΣ

3 - 1







20η Αγωνιστική Α2 Κατηγορίας
Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011
Γήπεδο Νεοχωρίου
Σκόρερ: Δημουλάς Βασίλης

Στιγμιότυπο του αγώνα (φωτογραφία aonileas.blogspot.com)

Την ήττα γνώρισε η Αυλίδα την Κυριακή το απόγευμα στο Νεοχώρι από τον τοπικό Νηλέα με σκορ 3-1. Με τη νίκη αυτή η ομάδα του Νηλέα ανέβηκε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μετά και την αναβολή του αγώνα των Αλατσάτων με τη Σκύρο.

Οι γηπεδούχοι, που ήθελαν τη νίκη για να περάσουν στην κορυφή της βαθμολογίας, ξεκίνησαν δυνατά το παιχνίδι, πιέζοντας και ψάχνοντας ένα γρήγορο γκολ. Από την άλλη η Αυλίδα μπήκε μουδιασμένα  στον αγώνα, ενώ τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα όταν στο 10΄ ο τερματοφύλακας της ομάδας μας, Νίκος Ευσταθίου, αποχώρησε τραυματίας(*) μετά από σύγκρουση με αντίπαλο ποδοσφαιριστή και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Έτσι όταν μετά από 8λεπτή διακοπή άρχισε και πάλι ο αγώνας, στη θέση του Ευσταθίου πέρασε ο Μιχάλης Καρακατσάνης, ενώ ο Νίκος Σφυρόπουλος ανέλαβε αναγκαστικά να υπερασπιστεί την εστία των φιλοξενούμενων. Οι ποδοσφαιριστές του Νεοχωρίου εκμεταλλεύτηκαν άμεσα την αναστάτωση που υπήρξε από τις αναγκαστικές αλλαγές και ένα λεπτό αργότερα (19΄) άνοιξαν το σκορ. Το υπόλοιπο ημίχρονο αποτέλεσε έναν επιθετικό μονόλογο των γηπεδούχων, οι οποίοι έχασαν αρκετές ευκαιρίες να σκοράρουν, με τον Νίκο Σφυρόπουλο να τα πηγαίνει πάρα πολύ καλά στο ρόλο του τερματοφύλακα. Τελικά στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου ο Νηλέας πέτυχε το δεύτερο τέρμα που έψαχνε, όταν μετά από σουτ και απόκρουση του Σφυρόπουλου η μπάλα επέστρεψε σε επιθετικό, ο οποίος με δεύτερο σουτ σκόραρε.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε όπως τελείωσε το πρώτο, με γκολ δηλαδή για τον Νηλέα στο 50΄. Από εκεί και πέρα η ομάδα μας άρχισε σιγά σιγά να ξυπνάει και όσο περνούσε η ώρα ανέβαζε την απόδοση της, προσπαθώντας να μειώσει το σκορ. Τελικά το κατάφερε στο 77΄ με τον Βασίλη Δημουλά μετά από φάση διαρκείας στην περιοχή του Νεοχωρίου. Μάλιστα η ομάδα μας θα μπορούσε να μπει ξανά στη διεκδίκηση ενός θετικού αποτελέσματος, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης κ. Γκρινιάρης έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι σε ανατροπή του Λεονάρντο Στέργκου μέσα στην αντίπαλη περιοχή. Τελικά το παιχνίδι έληξε με αποβολή ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 84΄ και με τις δύο ομάδες να προσπαθούν χωρίς επιτυχία να πετύχουν ακόμα ένα τέρμα.

Η ομάδα του Νηλέα παρά τις απουσίες (είχε δεχθεί τρεις κόκκινες την προηγούμενη αγωνιστική) δικαιολόγησε με την απόδοση της τη βαθμολογική της θέση και έφτασε δίκαια στη νίκη, ενώ η ομάδα μας στάθηκε άτυχη στη φάση του τραυματισμού του Νίκου Ευσταθίου, ενώ έδειξε πως αν είχε αντιδράσει νωρίτερα ίσως να μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από το παιχνίδι.

Την επόμενη αγωνιστική η ομάδα μας υποδέχεται στη Δροσιά τα Κόσκινα, ενώ ο Νηλέας στο μεγάλο ντέρμπι υποδέχεται στο Νεοχώρι τα Αλάτσατα, με την ημερομηνία των αγώνων να μην είναι ακόμα γνωστή. Αυτό το Σαββατοκύριακο (5 & 6 Μαρτίου) δεν θα διεξαχθούν αγώνες για την Α2 Κατηγορία, κάτι που είναι πολύ πιθανόν να συμβεί και το επόμενο Σαββατοκύριακο (12 & 13 Μαρτίου), ώστε να πραγματοποιηθούν οι αναβληθέντες αγώνες της Σκύρου. Έτσι κατά πάσα πιθανότητα ο επόμενος επίσημος αγώνας της ομάδας μας θα διεξαχθεί την Κυριακή 20 Μαρτίου. 

*Ευτυχώς ο Νίκος Ευσταθίου δεν τραυματίστηκε σοβαρά, μετά από διάγνωση που έγινε στο Νοσοκομείο Χαλκίδας, όπου μεταφέρθηκε από το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου. Προληπτικά του τοποθετήθηκε προστατευτικό κολάρο και αναμένεται σχετικά σύντομα να επιστρέψει και πάλι δυνατός και υγιής.

Για τον αγώνα με τα μάτια των γηπεδούχων μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό ρεπορτάζ στο blog της ομάδας του Νηλέα.

Για την Αυλίδα αγωνίστηκαν οι:
1. Ευσταθίου Νίκος (Καρακατσάνης Μιχάλης),
2. Παυλόπουλος Αλέξης,
3. Σύψας Γιώργος (Στέργκου Άρμπι),
4. Ζαζάς Γιάννης (c),
5. Βλάχος Δημήτρης,
6. Κάκιος Θανάσης,
7. Στέργκου Άρμπι,
8. Γαλάνης Κώστας (Μπλέτσας Βαγγέλης),
9. Λουκάς Αργύρης,
10. Δημουλάς Βασίλης,
11. Σφυρόπουλος Νίκος
Στον πάγκο έμειναν οι Βάθης Γιάννης και Αργίτης Χρήστος.

1 σχόλιο:

  1. Ευχόμαστε περαστικά στον τερματοφύλακα Νίκο Ευσταθίου και γρήγορη επιστροφή στα γήπεδα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή