Τετάρτη 30 Ιουνίου 2010

Αποδεσμεύσεις - Μεταγραφές - Επανεγγραφές - Υποσχετικές


Αναφορικά με τον Κανονισμό της Ε.Π.Ο «Παράρτημα Β’ Διατάξεις εφαρμογής Κανονισμού για τους ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές» που εγκρίθηκε από τη Γ. Σ. της Ε.Π.Ο της 5.6.2010 ανακοινώνονται τα εξής :

Τα σωματεία της Ε.Π.Σ.ΕΥΒΟΙΑΣ μπορούν να έχουν στη δύναμη τους 180 ποδοσφαιριστές (για κάθε τμήμα ανδρών ή γυναικών), από τους οποίους τουλάχιστον 20 πρέπει να είναι κάτω των 20 ετών.

  • Αλλοδαποί

Κάθε σωματείο μπορεί να διατηρεί στη δύναμη του αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές κάτω των 18 ετών χωρίς περιορισμό, αλλά μόνο 5 ποδοσφαιριστές άνω των 18 ετών.

Οι ομογενείς ποδοσφαιριστές και υπήκοοι χωρών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν λογίζονται ως αλλοδαποί.

  • Μεταγραφές

Οι μετεγγραφές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών γίνονται από 1/7 έως και 31/8.
Επίσης κάθε σωματείο δύναται να αποκτά με μετεγγραφή από 1/1 έως 31/1 κάθε έτους, μέχρι δυο (2) ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές

  • Υποσχετικές

Οι υποσχετικές ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών γίνονται από 1/7 έως και 31/7.

  • Αποδεσμεύσεις

Οι αποδεσμεύσεις ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών γίνονται από 1/7 έως και 31/7
(με κατάθεση αίτησης μεταβολών στην Ε.Π.Σ.Ε)

  • Επανεγγραφές

Η επανεγγραφή ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών (ελεύθερων) γίνεται από 1/9 έως 30/9 και από 1/1/ έως και 31/1 του επόμενου έτους.

  • Πρώτες εγγραφές

Η αρχική εγγραφή ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών (πρωτοεγγραφόμενοι) γίνεται από 1/9 έως 31/12 και από 1/2 έως και 15/5 του επομένου έτους.



Κάθε ερασιτεχνικό σωματείο μπορεί να αποδεσμεύει ομαδικά ποδοσφαιριστές με την υποβολή στην Επιτροπή Ιδιότητας – Μετεγγραφών της Ε.Π.Ο στο χρονικό διάστημα 1/7 έως και 31/7, από 1/9 έως και 30/9 και από 1/1 έως και 31/1 αίτησης ομαδικής αποδέσμευσης ποδοσφαιριστών και κατάθεση χρηματικού παραβόλου, εφόσον το σωματείο έχει στη δύναμη του 141 ερασιτέχνες τουλάχιστον (πάνω από 140).

Κάθε ελεύθερος επαγγελματίας ποδοσφαιριστής μπορεί να εγγραφεί -επανεγγραφεί ως ερασιτέχνης κατά τις περιόδους των επανεγγραφών , υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι εγγεγραμμένος σε ερασιτεχνικό σωματείο, μετά τη λήξη της περιόδου των αποδεσμεύσεων ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών της ίδιας ποδοσφαιρικής περιόδου.

Κάθε ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής δύναται να μετεγγραφεί ως επαγγελματίας, μόνο στις μεταγραφικές περιόδους επαγγελματιών ποδοσφαιριστών του Ιουλίου-Αυγούστου και Ιανουαρίου έκαστου έτους, με εξαίρεση τους ποδοσφαιριστές που προέρχονται από τις ακαδημίες των Π.Α.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου