Τρίτη 22 Μαΐου 2012

Ιστορία Α.Ο. Αυλίδας





Ο Αθλητικός Όμιλος Αυλίδας ιδρύθηκε το 2000, προερχόμενος από τη συγχώνευση των δύο εκ των τεσσάρων ομάδων του δήμου Αυλίδας, του Αθλητικού Ομίλου "Ο Φάρος" (έτος ίδρυσης 1970) και της ιστορικής ομάδας του Αθλητικού και Ποδοσφαιρικού Συλλόγου Βαθέος Αυλίδος "Η Έλαφος" (έτος ίδρυσης 1937).


Στη σύντομη ιστορία του ο Α.Ο. Αυλίδας έχει πανηγυρίσει μία φορά την άνοδο στην Α΄ Κατηγορία Ευβοίας το 2002 (τερμάτισε στη 2η θέση της βαθμολογίας, πίσω από την Κύμη), καθώς και την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Γ΄ Κατηγορίας Ευβοίας το 2006.

Σήμερα η ομάδα έχει έδρα το Δημοτικό Γήπεδο Βαθέος -από το Σεπτέμβριο του 2011 διαθέτει συνθετικό χλοοτάπητα- και αγωνίζεται στην Α2΄ Κατηγορία Ευβοίας.


Έλαφος

Η ομάδα της Ελάφου ιδρύθηκε το 1937 και μετά από δεκαπενταετή διακοπή της ποδοσφαιρικής και αθλητικής της δραστηριότητας, λόγω της Κατοχής, επανιδρύθηκε το 1956 και συμμετείχε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας Ευβοίας-Βοιωτίας της περιόδου 1957.

Τη περίοδο 1987-1988 αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ευβοίας και διεκδίκησε την άνοδο στη Δ΄ Εθνική Κατηγορία σε αγώνες μπαράζ. Συμμετείχε στον Έ προκριματικό όμιλο, με αντίπαλες τις ομάδες του ΠΑΟ Κυριακίου (πρωταθλήτρια Βοιωτίας), της Παλλαμιακής (πρωταθλήτρια Φθιώτιδας) και του Φωκικού (πρωταθλήτρια Φωκίδας). Τελικά έχασε την άνοδο την τελευταία αγωνιστική, τερματίζοντας στην τρίτη θέση του ομίλου, μόλις ένα βαθμό πίσω από το δεύτερο Κυριάκι.

Το 1993 έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου Ευβοίας, όπου αντιμετώπισε την ομάδα του Ολυμπιακού Χαλκίδας. Ο αγώνας έληξε ισόπαλος χωρίς τέρματα, με τον Ο.Σ.Φ.Χ. να κατακτά τελικά το Κύπελλο στη διαδικασία των πέναλτι με 3-1.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου